یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404
ایده خبر » اقتصادی » توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها| هدررفت ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی

توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها| هدررفت ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی

کد خبر: 20285

زنجان-توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها است و در این میان با فرآوری محصولات کشاورزی از هدر رفت بیش از ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی در استان جلوگیری می‌شود.

بازار؛ گروه استان‌ها: سالانه بیش از ۳ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان زنجان تولید می شود که در صورت توجه به استقرار صنایع تبدیلی و مدیریت کشت به فرآیند مهم در زمینه توسعه اقتصادی استان زنجان منجر می شود.

بخش کشاورزی از مؤلفه‌های مهم اقتصادی و تأمین امنیت غذایی از مهم‌ترین اولویت‌ها است و همواره به عنوان یکی از بخش‌های مهم بوده و در اقتصاد کشور نقش بسزایی دارد.

بخش کشاورزی علاوه بر اینکه در ایجاد اشتغال تأثیر دارد در تأمین امنیت غذایی مردم هم حرف اول را می‌زند و شکوفایی اقتصاد منوط به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی است.

ایجاد صنایع تبدیلی یکی از مهمترین ابزارها جهت توسعه بخش کشاورزی است که به افزایش تولیدات، بهره وری، ایجاد فرصت‌های شغلی و تأمین اقلام و مواد غذایی مختلف زندگی منجر می‌شود.

همواره صنایع تبدیلی یکی از ارکان مهم اقتصادی است چرا که با تبدیل مواد اولیه به محصولات نهایی، نه‌تنها ارزش افزوده بالایی را ایجاد می‌کنند، بلکه عاملی اساسی در ایجاد اشتغال، توسعه فناوری و کاهش وابستگی به واردات هستند.

صنایع تبدیلی ،نقش بسیار مهمی در اقتصاد هر کشور دارند، زیرا نه تنها به افزایش ارزش افزوده مواد اولیه کمک می‌کنند، بلکه منجر به اشتغال‌زایی، توسعه فناوری و ارتقاء سطح معیشت جامعه می‌شوند.

صنایع تبدیلی مزیت های بسیاری دارد از جمله افزایش ذخایر غذایی و کاهش ضایعات است، چرا که با تبدیل مواد اولیه به محصولات نهایی، می‌توان از فاسد شدن و هدر رفتن آن‌ها جلوگیری کرد و شرایط بهتری برای تأمین نیازهای غذایی جامعه فراهم کرد و همچنین ماندگاری محصول کشاورزی بالا می رود و ارزش افزوده روی محصولات کشاورزی را شاهد هستیم یعنی در فصل تولید میوه می توان آن را با قیمت مناسب خرید و فرآوری کرد و در فصل مناسب که بازار به محصول نیاز دار آن را به بازار عرضه کرد و از هدر رفتن و دور ریز محصولات کشاورزی جلوگیری می کند.

بسیاری از کشورهای توسعه یافته با وجود تولید کم، به بخش صنایع تبدیلی توجه جدی دارند و موفق هم بودند و در این میان شاخه اول صنایع تبدیلی فراوری محصولات کشاورزی است و در این میان هر محصولی که در بخش کشاورزی تولید می شود فراوری کنیم جزو صنایع تبدیلی کشاورزی است.

توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها| هدررفت ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی

کشاورزی شغل رایج مردم روستایی استان زنجان است و در این میان شهرستانهایی مثل ماهنشان و طارم تنوع محصولات کشاورزی خوبی دارند که می توان از این فرصت برای این فرآوری این محصولات استفاده کرد.

متاسفانه نبود صنایع تبدیلی در شهرستان ماهنشان باعث شده تا بخش عمده‌ای از این محصولات به صورت تازه خوری به استان‌های همجوار و حتی کشورهای همسایه صادر و ارزش افزوده آن نصیب دیگران شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان،در گفتگو با خبرنگار بازار،گفت: جهاد کشاورزی زنجان نسبت به تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و توسعه صنایع تبدیلی برنامه ریزی لازم را داد، گفت: توسعه صنایع تبدیلی و میزان فرآوری محصولات کشاورزی در استان زنجان رو به رشد است.

تولید سالانه بیش از سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان زنجان

اکبر کرامتی، از تولید سالانه بیش از سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان زنجان خبر داد و گفت: زیتون، انگور، گندم، گوجه فرنگی، سیب زمینی و سیر، عمده محصولات کشاورزی قابل فرآوری استان است و باید زیر ساخت‌های لازم برای ورود سرمایه گذاری برای فرآوری این محصولات مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان داشت: برای ارتقای بهره وری و ارزش افزوده در زمینه تولیدات، توسعه صنایع تبدیلی جزو برنامه‌های مهم در استان است و توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها است و در این میان با فرآوری محصولات کشاورزی از هدر رفت بیش از ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی در استان جلوگیری می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان تاکید کرد: با فرآوری انگور کشمش، شیره انگور، غوره تولید می‌شود و فرآوری انگور سود فراوانی را نصیب کشاورزان می‌کند و زنجیره تولید، توسعه صنایع تبدیلی و راه‌اندازی واحدهای تکمیلی بخش کشاورزی مؤثرترین راهکار کاهش خام‌فروشی محصولات کشاورزی است.

کرامتی تاکید کرد: استان زنجان ظرفیت لازم برای توسعه صنایع تبدیلی را دارد و در تولید محصولات کشاورزی جایگاه خوبی در کشور دارد و باید از این ظرفیت برای توسعه فرآوری استفاده شود.

تاکنون ۴۶۴ مجوز صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی استان صادر شده و ۲۱۶ واحد با اشتغال‌زایی سه هزار و ۲۰۰ نفر به بهره‌برداری رسیده است

وی گفت: تاکنون ۴۶۴ مجوز صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی استان صادر شده و ۲۱۶ واحد با اشتغال‌زایی سه هزار و ۲۰۰ نفر به بهره‌برداری رسیده است،گفت: بخش کشاورزی علاوه بر تأمین‌ امنیت غذایی در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال هم نقش موثری دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان،بیان داشت: سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان آمادگی کامل دارد تا با حمایت‌های لازم، زمینه را برای حضور فعال سرمایه‌گذاران در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی فراهم کند.

کرامتی گفت: بخش کشاوررزی در استان زنجان حدود ۱۰۰ هزار بهره بردار دارد که به تولید انواع محصولات زارعی و باغی اشتغال دارند.

رئیس سازمان جهاد کشارزی استان زنجان،با بیان اینکه توسعه صنایع تبدیلی در زنجان طی سالجاری با جدیت دنبال می‌شود و این استان در زمینه صدور پروانه بهره برداری صنایع تبدیلی و ایجاد اشتغال رتبه خوبی در کشور دارد،تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت واحدها و کارخانه‌های صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در استان زنجان حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن است.

توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها| هدررفت ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی

کرامتی ادامه داد: باید مشکلات فرآوری توسعه صنایع تبدیلی و چالش‌های پیش روی توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی شناسایی و رفع شود.

وی با بیان اینکه میزان تولید بخش کشاورزی استان زنجان سه میلیون تن در سال با ارزش ۱۹ همت است و ضریب اشتغال این بخش در استان ۲۳.۵ درصد است،ادامه داد: توسعه صنایع تکمیلی می‌تواند زمینه ایجاد ارزش‌افزوده در محصولات دامی و کشاورزی را فراهم کند.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار بازار ، با بیان اینکه توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در زنجان باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: این استان در این خصوص به نگاه و توجه بیشتری نیاز دارد.

مصطفی طاهری تاکید کرد: باید برای توسعه فرآوری محصولات کشاورزی جهاد کشاورزی و مسئولین ذی ربط موانع و مشکلات در این بخش را شناسایی و رفع کنند.

ظرفیت بخش کشاورزی در استان زنجان آن طور که باید توسعه پیدا نکرده است

وی،با بیان اینکه ظرفیت بخش کشاورزی در استان زنجان آن طور که باید توسعه پیدا نکرده است،تصریح کرد: باید جهاد کشاورزی زنجان با صادرکنندگان عرصه تجارت محصولات کشاورزی بیشترین همکاری را داشته باشد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شوای اسلامی، از تولید بیش از ۶۱ نوع محصول کشاورزی در استان زنجان خبر داد و ابراز داشت: با این همه ظرفیت بخش کشاورزی آن طور که باید توسعه پیدا نکرده و باید جهاد کشاورزی استان زنجان با صادرکنندگان و فعالان عرصه تجارت محصولات کشاورزی بیشترین همکاری را داشته باشد تا فراوری محصولات کشاورزی تقویت شود.

طاهری، به مشکلات فرآروی ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری در استان زنجان اشاره کرد و گفت: کمبود نقدینگی و نداشتن تجربه کافی برای حضور در بازارهای جهانی، عدم حمایت دولت از سرمایه گذاران باعث شده تا صنایع تبدیلی به جایگاه خود نرسند.

وی گفت: ظرفیت‌های استان زنجان در بخش کشاورزی خوب است و باید محصولات را در منطقه فرآوری کنیم تا قابلیت ارزش افزوده ایجاد شده تا منافع ارزش افزوده عاید استان هم شود و استان زنجان در خصوص ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی عقب ماندگی دارد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس گفت: توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها است و گسترش صنایع تبدیلی عوائد بیشتری از تولید را نصیب کشاورزان می‌کند و باید توسعه صنایع تبدیلی در استان مدیریت شود و طی سال جاری باید توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی به جد مورد توجه قرار گیرد.

استان زنجان در خصوص ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی عقب ماندگی دارد و هدر رفت محصولات کشاورزی ۱۱۰ هزار تن است

طاهری ابراز داشت: این استان در خصوص ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی عقب ماندگی دارد و هدر رفت محصولات کشاورزی در استان زنجان بیش از ۳۰ الی ۴۰ درصد معادل بیش از ۱۱۰ هزار تن است و ارزش افزوده و بهره وری استان زنجان از تولید ناخالص داخلی نسبت به میانگین کشور پایین است.

توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها| هدررفت ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزیتوسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها| هدررفت ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی

رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان زنجان در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه در زمینه صنایع تبدیلی و تولید محصولات کشاورزی باید در استان جهاد کشاورزی مدیریت لازم را مد نظر قرار دهد، گفت: برای تحقق این مهم باید از تمام ظرفیت‌ها استفاده شود.

مهدی رنگ رونا، بر لزوم حمایت دولت از سرمایه گذاران برای ورود به بخش صنایع تبدیلی کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید زیر ساخت‌ها لازم برای توسعه صنایع تبدیلی در استان برای سرمایه گذاران فراهم شود.

وی افزود: استان زنجان با توجه به تنوع محصولات کشاورزی، موقعیت خوبی برای صنعت کشاورزی است و با دارا بودن انواع محصولات کشاورزی در چهار فصل، پتانسیل لازم برای فرآوری محصولات کشاورزی را دارد.

رئیس اتحادیه صادر کنندگان تاکید کرد: متأسفانه در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی تنوع کمی داریم و در این میان باید توجه به صنایع تبدیلی جزو برنامه مهم جهاد کشاورزی باشد.

سرمایه گذاران به تنوع فرآوری محصولات کشاورزی مختلف اقدام کنند

رنگ رونا،تصریح کرد: باید سرمایه گذاران به تنوع فرآوری محصولات کشاورزی مختلف اقدام کنند و در این خصوص باید برنامه ریزی لازم مد نظر قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان در گفت و گو با خبرنگار بازار، گفت: سطح باغهای این شهرستان بیش از پنج هزار هکتار است که از این میزان ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار به باغ های زرد آلو اختصاص دارد.

علیرضا رضایی تصریح کرد: معرفی کشاورزان و باغداران نسبت به عرضه مستقیم محصول تولیدی در غرفه های تجاری تهران و استان از جمله اقدامات جهاد کشاورزی در چند سال اخیر است و این اقدام کمک خوبی برای عرضه محصولات باغداران شهرستان است.

وی، به مشکل استقبال نکردن سرمایه گذاران از راه اندازی صنایع تبدیلی کشاورزی در ماهنشان اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به هزینه های سنگین و نبود سرمایه گذار بومی تاکنون پیشرفتی در توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در ماهنشان ایجاد نشده است.

وی گفت: احداث و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، ‌ایجاد کارگاه‌های کوچک فراوری محصولات باغی به خصوص زردآلو، ‌توسعه سیستم های نوین آبیاری، ‌ ایجاد تعاونی های تولیدی در سطح شهرستان و اصلاح نژاد پایه های بومی و قدیمی و جایگزینی پایه های پرمحصول و کم آب‌بر از عمده برنامه ها و سیاست های توسعه صنعت کشاورزی و باغداری در ماهنشان است.

کمبود آب می تواند بزرگترین تهدید باغهای شهرستان باشد

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان یاد آورشد: با توجه به هزینه های سنگین و نبود سرمایه گذار بومی تاکنون پیشرفتی در توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در ماهنشان ایجاد نشده است.

رضایی افزود: در حال حاضر کمبود آب می تواند بزرگترین تهدید باغهای شهرستان باشد که در این زمینه مجهز شدن به سیستم های نوین آبیاری در سه هزار هکتار از اراضی به عنوان یک اقدام ترویجی می باشد.

باغدار ماهنشانی در گفتگو با خبرنگار بازار، می گوید: با سرمایه‌گذاری در ایجاد واحدهای فرآوری و بسته‌بندی محصولات باغی می‌توان ضمن افزایش ماندگاری و کیفیت محصولات، زمینه را برای صادرات آنها با برند ماهنشان فراهم کرد.

توسعه صنایع تبدیلی در گرو بهره گیری از همه ظرفیت‌ها| هدررفت ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی

سامان بزرگ زاده بیان داشت: یکی دیگر از چالش‌های پیش روی باغداران ماهنشانی، کمبود آب و فرسودگی شبکه‌های آبیاری است چرا که کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر و نوسازی نشدن سیستم‌های سنتی آبیاری باعث شده بسیاری از باغها با خطر خشک شدن رو به رو شوند.

استفاده از روش‌های نوین آبیاری مانند آبیاری قطره‌ای و بارانی می‌تواند به صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش راندمان تولید کمک کند

وی به معضل کاهش آب در منطقه اشاره کرد و گفت: مساله و مشکل اصلی امروز ما تامین آب است و با این وضعیت، نگهداری باغ های چندین ساله هم به یک دغدغه مهم تبدیل شده است چه برسد به اینکه به توسعه باغها فکر کنیم.

باغدار ماهنشان تاکید کرد: استفاده از روش‌های نوین آبیاری مانند آبیاری قطره‌ای و بارانی می‌تواند به صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش راندمان تولید کمک کند؛ کمبود آب، آسیب جدی و جبران ناپذیر به درختان می زند چون درخت مثل دیگر محصولات نیست و رشد آن زمان‌بر است و اینکه نتوان باغ ها را سیراب کرد، ضربه زیادی به تولید می زند.

بزرگ زاده افزود: تغییر کاربری باغها به مزارع پرورش ماهی، یکی دیگر از تهدیدهای جدی برای باغداری در ماهنشان است و با توجه به سودآوری بالای پرورش ماهی، برخی از باغداران اقدام به تغییر کاربری اراضی خود کرده‌اند که این امر می‌تواند در بلندمدت به کاهش سطح زیر کشت باغها و از بین رفتن این میراث ارزشمند منجر شود.

منبع: tahlilbazaar-340468

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید